Havregrøt

Enkel
Under 20 min
Ingredienser
Porsjoner
  • {{calculate(1.5)}} dl havregryn
  • {{calculate(2)}} dl melk, valgfri
  • {{calculate(1)}} dl vann
  • {{calculate(1)}} klype(r) salt
  • {{calculate(1)}} stk banan eller eple
  • {{calculate(1)}} klype(r) kanel
  • {{calculate(1)}} ss peanøttsmør

Havregrøt er utrolig anvendelig og kan nytes både varm og kald. Piff den opp med digg topping, så har du et godt måltid som holder deg mett lenge!

 

Fremgangsmåte:

  1. Bland havregryn, melk, vann og salt i en gryte.
  2. Kok opp og la småkoke til havregrynene er møre (ca. 3-5 min). Koketiden avhenger av om du bruker lettkokte eller store havregryn. Store havregryn krever lengre koketid enn lettkokte havregryn. Rør med jevne mellomrom.
  3. Skjær banen/eple i biter.
  4. Hell grøten i en skål, dryss over kanel og topp med frukt og peanøttsmør.

 

Tips:

  • Hvis du bruker plantebasert melk, velg en type som er tilsatt jod og kalsium.
  • Et alternativ til variasjon er å dele bananen i biter og tilsette i havregrøten under koking.
  • Rester kan f.eks. brukes i brøddeig.