Langtidshevet brød

Middels
Over 60 min
Ingredienser
Porsjoner
  • {{calculate(300)}} g sammalt hvete
  • {{calculate(150)}} g havregryn
  • {{calculate(50)}} g linfrø
  • {{calculate(500)}} g hvetemel, siktet
  • {{calculate(1)}} ts tørrgjær
  • {{calculate(1)}} ts salt
  • {{calculate(9)}} dl kaldt vann

Dette er hjemmelaget brød med minimal arbeidsinnsats! Må prøves!

Én porsjon gir to brød.

Fremgangsmåte:

  1. Bland sammen alle ingrediensene med en slikkepott i en stor bolle (løs deig).
  2. Smør to store brødformer med olje eller margarin. Strø gjerne litt mel i brødformen for å unngå at brødet vil henge fast i formen etter steking.
  3. Legg deigen rett i formene.
  4. Sett brødformene i pose på benken til dagen etter.
  5. Neste dag: Fjern posen. Sett brødformene inn i kald ovn. Sett på 200 grader i 1 time.

 

Tips:

  • Sett formene rett inn i ovnen på kvelden (uten noe over). De fleste nyere ovner kan stilles inn slik at brødet blir ferdig til et gitt tidspunkt. Nybakt kl 7 om morgenen er ikke så galt.
  • Kan lages litt grovere. Holder seg best på benken med et kjøkkenhåndkle rundt, men kan også fryses.
  • Lag nøttebrød. Bruk samme deig som over. Nøtter, mandler, ev. tørket frukt. Ca. 2 dl til sammen + 2 ts honning. Ev. bittelitt pepper og/eller kardemomme.