Dette er hjemmelaget brød med minimal arbeidsinnsats! Må prøves!
Én porsjon gir to brød.
Fremgangsmåte:
Bland sammen alle ingrediensene med en slikkepott i en stor bolle (løs deig).
Smør to store brødformer med olje eller margarin. Strø gjerne litt mel i brødformen for å unngå at brødet vil henge fast i formen etter steking.
Legg deigen rett i formene.
Sett brødformene i pose på benken til dagen etter.
Neste dag: Fjern posen. Sett brødformene inn i kald ovn. Sett på 200 grader i 1 time.
Tips:
Sett formene rett inn i ovnen på kvelden (uten noe over). De fleste nyere ovner kan stilles inn slik at brødet blir ferdig til et gitt tidspunkt. Nybakt kl 7 om morgenen er ikke så galt.
Kan lages litt grovere. Holder seg best på benken med et kjøkkenhåndkle rundt, men kan også fryses.
Lag nøttebrød. Bruk samme deig som over. Nøtter, mandler, ev. tørket frukt. Ca. 2 dl til sammen + 2 ts honning. Ev. bittelitt pepper og/eller kardemomme.