Perfekt som frokost, lunsj eller kveldsmat! Spis gjerne sammen med en salat og brød. Oppskriften gir seks eggemuffins.
Fremgangsmåte:
Sett ovnen på 180 grader.
Vask og kutt purre og paprika. Snitt purren på langs og vask mellom lagene for å fjerne jordrester.
Visp sammen egg, melk og bakepulver, tilsett de resterende ingrediensene og krydre med salt og pepper.
Hell røren over i muffinsformer. Muffinsene vil heve noe ved steking, så fyll to tredjedeler av formen.
Stek midt i ovnen i ca. 15 minutter. Avkjøl.
Tips:
Alle ovner er ulike, så følg med mot slutten av steketiden om muffinsene trenger mer eller mindre steketid.
Du kan bruke muffinsformer av papir eller silikon på et stekebrett, uten formen som vises på bildet. Hvis du bruker former av papir, bruk dobbelt lag.
Dersom du bruker en form slik som på bildet, uten å legge muffinsformer av papir/silikon eller liknende i formen, må du smøre den godt med olje eller margarin.
Eksperimenter med ulike typer plantemelk, grønnsaker og krydder.
Muffinsene holder seg i ca. fire dager i kjøleskap og kan fryses ned.