Luftige eggemuffins

Superenkel
20-40 min
Ingredienser
Porsjoner
  • {{calculate(5)}} cm purre
  • {{calculate(0.5)}} stk paprika
  • {{calculate(6)}} stk egg
  • {{calculate(3)}} ss melk, valgfri
  • {{calculate(0.5)}} ts bakepulver
  • {{calculate(2)}} never revet ost

Perfekt som frokost, lunsj eller kveldsmat! Spis gjerne sammen med en salat og brød. Oppskriften gir seks eggemuffins.

 

Fremgangsmåte:

  1. Sett ovnen på 180 grader.
  2. Vask og kutt purre og paprika. Snitt purren på langs og vask mellom lagene for å fjerne jordrester.
  3. Visp sammen egg, melk og bakepulver, tilsett de resterende ingrediensene og krydre med salt og pepper.
  4. Hell røren over i muffinsformer. Muffinsene vil heve noe ved steking, så fyll to tredjedeler av formen.
  5. Stek midt i ovnen i ca. 15 minutter. Avkjøl.

 

Tips:

  • Alle ovner er ulike, så følg med mot slutten av steketiden om muffinsene trenger mer eller mindre steketid.
  • Du kan bruke muffinsformer av papir eller silikon på et stekebrett, uten formen som vises på bildet. Hvis du bruker former av papir, bruk dobbelt lag.
  • Dersom du bruker en form slik som på bildet, uten å legge muffinsformer av papir/silikon eller liknende i formen, må du smøre den godt med olje eller margarin.
  • Eksperimenter med ulike typer plantemelk, grønnsaker og krydder.
  • Muffinsene holder seg i ca. fire dager i kjøleskap og kan fryses ned.