Sandwich med påleggssalat

Superenkel
Under 20 min
Ingredienser
Porsjoner
  • {{calculate(2)}} laksefileter eller 2 bokser tunfisk eller 4 egg
  • {{calculate(0.5)}} stk rødløk
  • {{calculate(6)}} skiver sylteagurk
  • {{calculate(1)}} beger kesam, gjerne mager
  • {{calculate(1)}} ts sitron eller limesaft
  • {{calculate(1)}} ts sukker
  • {{calculate(2)}} skiver grovt brød
  • {{calculate(2)}} stk salatblader
  • {{calculate(2)}} stk paprikaringer

Hjemmelaget påleggssalat er undervurdert!
Lag en porsjon så har du skikkelig digg pålegg i dagevis, som gir kroppen masse god næring.

 

Fremgangsmåte:

  1. Gjør klar en ønsket proteinkilde:
    • Stek og del laksefiletene i store biter. Fisken vil flake seg i mindre biter når laksen blandes sammen med de resterende ingrediensene.
    • La væsken fra tunfisken renne av.
    • Hardkok eggene (ca. 10 min) og grovhakk.
  2. Finhakk løk og sylteagurk.
  3. Bland alle ingrediensene sammen i en bolle og smak til med sitron- eller limesaft, sukker, salt og pepper.
  4. På en brødskive legger du på salat og smører på 2 ss av den ferdige påleggssalaten. Topp med paprikaringer og den resterende brødskiven.

 

Tips:

  • Topp sandwichen med de grønnsakene du liker!
  • For å gjøre ekstra stas på måltidet, kan bruke grov bagett i stedet for brødskiver.
  • Påleggssalaten holder seg godt i kjøleskapet i noen dager. Legg i en beholder med lokk.