Sandwich med påleggssalat
Ingredienser
-
{{calculate(2)}} laksefileter eller 2 bokser tunfisk eller 4 egg
-
{{calculate(0.5)}} stk rødløk
-
{{calculate(6)}} skiver sylteagurk
-
{{calculate(1)}} beger kesam, gjerne mager
-
{{calculate(1)}} ts sitron eller limesaft
-
{{calculate(1)}} ts sukker
-
{{calculate(2)}} skiver grovt brød
-
{{calculate(2)}} stk salatblader
-
{{calculate(2)}} stk paprikaringer
Hjemmelaget påleggssalat er undervurdert!
Lag en porsjon så har du skikkelig digg pålegg i dagevis, som gir kroppen masse god næring.
Fremgangsmåte:
- Gjør klar en ønsket proteinkilde:
- Stek og del laksefiletene i store biter. Fisken vil flake seg i mindre biter når laksen blandes sammen med de resterende ingrediensene.
- La væsken fra tunfisken renne av.
- Hardkok eggene (ca. 10 min) og grovhakk.
- Finhakk løk og sylteagurk.
- Bland alle ingrediensene sammen i en bolle og smak til med sitron- eller limesaft, sukker, salt og pepper.
- På en brødskive legger du på salat og smører på 2 ss av den ferdige påleggssalaten. Topp med paprikaringer og den resterende brødskiven.
Tips:
- Topp sandwichen med de grønnsakene du liker!
- For å gjøre ekstra stas på måltidet, kan bruke grov bagett i stedet for brødskiver.
- Påleggssalaten holder seg godt i kjøleskapet i noen dager. Legg i en beholder med lokk.