Basismatvarer og nyttig utstyr

26.05.2021
Hvis man ikke har en plan for de daglige måltidene gjennom hele uka kan det være fint å ha et utvalg anvendelige matvarer i skapet til enhver tid.

Gode vaner gjør hverdagslivet enklere

12.04.2021
Vaner er automatiserte handlinger som gjentas regelmessig. Du kan sikkert komme på flere handlinger du gjør nesten automatisk, uten at du behøver å tenke over det.

Hvert måltid teller!

11.04.2021
Å organisere spisingen i måltider har mange fordeler. Forskning viser at de som spiser regelmessige måltider ofte har et bedre kosthold enn de som spiser mer tilfeldig.

Det du spiser kan påvirke neste generasjon

10.04.2021
Vi lever i et samfunn som gjør det vanskelig å ta gode valg. Samtidig kan matomgivelsene og alle valgmulighetene gjøre det vanskelig å velge hva man skal spise.

Brød og fullkorn – bærebjelken i kostholdet gjennom generasjoner

09.04.2021
I Norge er mange glad i brødmat. Derfor har det betydning hvilke brødtyper man velger til hverdags.

Melk – en undervurdert ernæringsressurs?

08.04.2021
Den første næringen du fikk i livet var sannsynligvis morsmelk. Hvilken rolle spiller melk i kostholdet til en voksen?

Grønnsaker – naturens underverker

07.04.2021
Det er mye kraft i grønnsaker! Grønnsaker er en fantastisk matvare som kan spises både rå og varmebehandlet. Hvor mye bør vi spise, og hvorfor er det så viktig?

Belgvekster – jordens proteinkilde

06.04.2021
Visste du at belgvekster som linser, erter og bønner inneholder like mye proteiner som kjøtt og fisk?

Hvorfor snakker helsemyndighetene så mye om fisk?

05.04.2021
Fisk og sjømat er proppfulle av viktige næringsstoffer og derfor helt suverene matvarer. All fisk inneholder mye protein av god kvalitet.  

Frukt og bær – naturlig søtt og naturlig sunt

04.04.2021
Du har hørt det før; spis mer frukt og grønnsaker. Fem om dagen! Noen land anbefaler til og med seks eller sju om dagen. Det er solid vitenskapelig grunnlag for disse rådene, og mye å vinne på å øke inntaket av frukt og grønnsaker.

Nyeste artikler

Kontakt oss

  • prepared@uia.no

Levert av Egde